Ναυπηγείο Olympic boats
Click for English

 

Η διαδικασία κατασκευής των σκαφών Οlympic περιλαμβάνει πρωτoποριακή τεχνολογία, καθώς επίσης και παραδοσιακές τεχνικές. Σε κάθε βήμα, μόνο τα καλύτερα υλικά και επώνυμα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του σκάφους για χρόνια. Το βασικό συστατικό όμως στην κατασκευή ενός σκάφους είναι οι άνθρωποι που το χτίζουν. Με αυτό κατά νου, το προσωπικό της Olympic έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα της κατασκευής.

Με πρώτο μέλημά μας την ασφάλεια, όλα τα σκάφη Olympic πληρούν τις προδιαγραφές του CE. Παρόλα αυτά, δεν μείναμε εκεί. Υιοθετήσαμε πιο αυστηρές προδιαγραφές από αυτές που απαιτούνται, έτσι ώστε να είστε ξένοιαστοι όταν ταξιδεύετε με ένα Olympic. Και για να είστε σίγουροι για αυτό, όλα τα σκάφη μας κατασκευάζονται αβύθιστα.

Οι γάστρες μας έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Επίσης, όλα τα σκάφη Olympic χρησιμοποιούν reversed chines ώστε να εκτρέπουν το νερό προς τα κάτω, για να δημιουργηθεί ένα σκάφος στεγνότερο στην πλεύση, με καλύτερο έλεγχο και ακόμα μεγαλύτερη ευστάθεια στις κλειστές στροφές.

Κατά τη σχεδίαση, συνθέτουμε στυλ και χρηστικότητα για να φτάσουμε σε ένα συνδυασμό πολυτέλειας, απόδοσης και ασφάλειας. Γίνεται εκτενείς χρήση ειδικών προγραμμάτων υπολογιστών (CAD) για να σχεδιαστεί το σκάφος και εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό στο μέγιστο. Επιπλέον, αφιερώνεται πολύς χρόνος στις λεπτομέρειες, που καθιστούν κάθε νέο σκάφος Olympic μοναδικό.

Ο ποιοτικός έλεγχος εκτελείτε καθ'όλη την κατασκευαστική διαδικασία. Η διαδικασία στρώσης του fiberglass ελέγχεται στενά ως προς τις αναλογίες υαλοβάμβακα και ρητίνης, τη σωστή πίεση στα ψεκαστικά μηχανήματα, τη θερμοκρασία της ρητίνης, το ποσοστό του καταλύτη και το χρόνο σκλήρυνσης του πολυεστέρα. Αυτές οι λεπτομέρειες εξασφαλίζουν μέγιστη αντοχή και ανθεκτικότητα στο σκληρό θαλάσσιο περιβάλλον.

Επιπλέον, όλα τα μέρη του σκάφους παραμένουν στο καλούπι καθ’ όλη τη διαδικασία σκλήρυνσης, εξαλείφοντας έτσι κάθε πιθανότητα για στρέβλωση του κομματιού.

Χάρη στην προσεγμένη διαδικασία παραγωγής είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας την πενταετή εγγύηση γάστρας της Οlympic για όλα μας τα σκάφη.

Mirror-like mould Η διαδικασία της κατασκευής ενός νέου καλουπιού χρειάζεται όλη την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει 26 χρόνια στο χώρο. Γιατί τελικά, το φινίρισμα και η σχεδίαση ενός σκάφους είναι τόσο καλά όσο το καλούπι από το οποίο δημιουργείται.

Αφού το νέο μοντέλο σχεδιαστεί στον υπολογιστή, ένα πρωτότυπο κατασκευάζεται για κάθε πολυεστερικό μέρος. Χρησιμοποιούμε την παραδοσιακή τεχνική των ξύλινων πρωτοτύπων, μολονότι είναι ακριβότερη και πιο χρονοβόρα από άλλες μεθόδους. Ο λόγος είναι ότι είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε μία τέλεια σχεδιαστική αναπαράσταση και ένα άψογο φινίρισμα. Όλα τα μέρη διπλοελέγχονται πριν ξεκινήσει η κατασκευή του καλουπιού.

Μόνο ειδικές ρητίνες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των καλουπιών, ικανές να διατηρήσουν την δύναμη και το γυαλιστερό φινίρισμα για πολλές χρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, κάθε καλούπι αντικαθίσταται πριν το τέλος του κύκλου ζωής του για να αποκομίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

 

Gelcoating Η στρώση του υαλοβάμβακα είναι από τα πιο βασικά βήματα και παίζει καθοριστικό ρόλο στη δομική αντοχή του σκάφους. Αυτός είναι ο λόγος που η Olympic χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα υλικά και τεχνολογίες που διατίθονται για την κατασκευή καταστρώματος και γάστρας.

Η διαδικασία ξεκινάει με ένα καθαρό καλούπι. Το καλούπι κερώνεται με ένα ειδικό υλικό για να επιτευχθεί λεία και αψεγάδιαστη επιφάνεια. Μόλις το καλούπι ετοιμαστεί, είναι έτοιμο για τη στρώση του υαλοβάμβακα. Κάθε καλούπι ψεκάζεται με υψηλής ποιότητας χρώματος gelcoat, πολύ ανώτερου από τα συμβατικά gelcoat, καθώς προσφέρει ανώτερη αντίσταση στην όσμωση και την ακτινοβολία UV, γυαλιστερό φινίρισμα και αντοχή.

Το gelcoat ψεκάζεται στο καλούπι σε διαφορετικό πάχος όπου χρειάζεται. Πιο παχύ στα βρεχάμενα της γάστρας για καλύτερη προστασία και πιο λεπτό στο κατάστρωμα για ελαστικότητα.

 

LaminationΚάθε χρώμα gelcoat ψεκάζεται με ξεχωριστό μηχάνημα για να διασφαλιστεί η χρωματική ακεραιότητα. Σε όλα τα μέρη αφήνεται χρόνος 12 ωρών προτού ξεκινήσει η στρώση του υαλοβάμβακα, προσφέροντας έτσι μέγιστη δύναμη και φινίρισμα.

Έπειτα, ένα ειδικό στρώμα γυαλιού και υαλοβάμβακα επιστρώνεται με ειδική ρητίνη. Το στρώμα αυτό έχει υψηλή αντοχή σε χημικά και στο νερό και εμποδίζει την αποτύπωση των ινών του υαλοβάμβακα στην επιφάνεια. Τα σκάφη Olympic επιστρώνονται με επτά διαφορετικά στρώματα υαλοβάμβακα ματ και πλεκτού, καθένα στρωμένο με το χέρι και με διπλό πάχος στην καρίνα.

 

Water-proofed floorΑφού η γάστρα αφεθεί 14 ώρες για να ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός του πολυεστέρα(να σκληρύνει), οι προκατασκευασμένες διαμήκεις ενισχύσεις τοποθετούνται στη θέση τους. Κατόπιν, τα στεγανά, δάπεδα και ο καθρέπτης πλαστικοποιούνται πάνω στη γάστρα.

Όλα τα ξύλινα μέρη είναι κατασκευασμένα από κόντρα-πλακάζ θαλάσσης και προστατεύονται πλήρως με υαλοβάμβακα τοποθετημένο με το χέρι. Επιπλέον, όλα τα προσβάσιμα μέρη βάφονται με χρώμα gelcoat για να δημιουργηθεί ένα αδιάβροχο στρώμα που μπορεί να καθαριστεί εύκολα. Ο συμπαγής, συνθετικός καθρέπτης προσφέρει πρόσθετη δύναμη σε αυτό το κρίσιμο μέρος του σκάφους και απορροφάει όλη τη ροπή του κινητήρα.

 

trimmed deckΌλες οι απότομες πλευρές απομακρύνονται και γίνονται τα απαραίτητα κοψίματα. Γίνεται χρήση πατρόν ακριβείας για να εξασφαλιστεί η σωστή κοπή. Στο σημείο αυτό της παραγωγής, όλα τα μέρη ελέγχονται προτού συνεχιστεί η κατασκευή.

 

 

 

 

 

 

 

Polishing Υιοθετήσαμε ένα επιπλέον στάδιο γυαλίσματος, που δίνει σε όλα τα σκάφη Olympic το άψογο φινίρισμα που ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Το σκάφος είναι τώρα έτοιμο για την τελική συναρμολόγηση. Η διαδικασία περιλαμβάνει την κατασκευή της γάστρας και του καταστρώματος ξεχωριστά και έπειτα το δέσιμο των δύο τμημάτων προς την ολοκλήρωση του σκάφους.

 

 

 

 

 

Olympic Boatyard SA
Copyright © 2000-2023